Standard wil ook op Stayen laten zien wat nieuwe identiteit is: “Een groep, geen individu’s meer”


Standard wil ook op Stayen laten zien wat nieuwe identiteit is: "Een groep, geen individu's meer" Standard wil ook op Stayen laten zien wat nieuwe identiteit is: "Een groep, geen individu's meer"

STVV en Standard? Dat is altijd een leuke wedstrijd. Niet enkel omwille van Roland Duchâtelet en de vele overlappingen tussen beide clubs in het verleden (Edmilson, …), maar ook omdat het – weliswaar over de taalgrenzen heen – een streekderby betreft. Beide ploegen hebben er dan ook zin in.

Standard heeft met een 4 op 6 nog eens een degelijke tot goede start gemaakt in de Jupiler Pro League, maar wil dat nu ook erg graag vasthouden.

“Er zijn minder twijfels dan vorig seizoen”, legde Alexander Scholz uit voorafgaand aan het treffen met de Kanaries. “We voelen ons goed in ons vel en de teamspirit zit goed. “Het huidige Standard is een ploeg, geen groep individu’s.”

Een verdienste van nieuwe coach Sa Pinto, die hamert op mentaliteit en spirit. Die ziet wel een mogelijk addertje onder het gras: “Spelen op kunstgras blijft iets speciaals, de balcirculatie is sneller. We moeten daarop voorbereid zijn, net als op een fysieke match.” Opmerkelijk: Belfodil zit opnieuw in de selectie, ook al zit hij dicht bij een transfer. “Maar hij heeft goed getraind.”

Bij STVV is het dan weer uitkijken hoe ze gaan reageren onder een nieuwe trainer. Voorlopig heeft T2 O’Loughlin de touwtjes in handen. De Kanaries moeten het zonder Ceballos én Vetokele stellen de komende weken.

 

https://www.voetbalkrant.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s