STVV klopt gedecimeerd Standard in slotfase


STVV klopt gedecimeerd Standard in slotfase

13 Augustus 2017 21:54
© PhotoNews

Met een doelpunt in de blessuretijd heeft STVV een knappe zege gepakt tegen een 9-koppig Standard. De Rouches sneden zichzelf in het vel door twee domme rode kaarten te pakken op het einde van de wedstrijd. In een potig duel kookten de potjes meermaals over en vergaten beide ploegen om te voetballen.

Standard pakte onder nieuwe coach Sa Pinto een bemoedigende vier op zes. Toch moesten de Rouches dit seizoen vooral op verplaatsing ook eens de drie punten pakken om mee te doen voor Play-Off I. Bij de bezoekers begonnen dezelfde elf aan de wedstrijd die vorige week nog Racing Genk versloegen. STVV van zijn kant ontsloeg recent zijn coach en pakte in de eerste twee wedstrijden drie punten.

We zagen een harde eerste helft die gekruid werd door veel fouten en weinig goed voetbal. De enige die af en toe voor opwinding kon zorgen was ex-STVV speler Edmilson. Na een spektakelarme eerste helft mochten beide ploegen de kleedkamers opzoeken met een flauwe 0-0. Toen al was duidelijk dat de kans groot was dat we niet met elf tegen elf zouden eindigen.

Na een potige eerste helft staat het halfweg nog 0-0.

Na de pauze was er meer opwinding op Stayen met plots kansen aan beide zijden. Vooral de thuisploeg mocht aanspraak maken op een doelpunt, maar Botaka en Boli misten de kansen. Aan de overzijde kreeg Edmilson misschien wel de beste mogelijkheid van de wedstrijd, op aangeven van Mpoku mikte hij alleen voor Pirard nog naast. Op een paar minuten van het einde werd het voor de Rouches nog wat moeilijker toen Fai van het veld moest met een tweede gele kaart. Ook Sa kreeg even later nog rood voor natrappen. Met twee spelers meer kon Boli op het einde alsnog de winning-goal maken na een flater van Ochoa: 1-0.

Scoreverloop:

1-0 (90+3′) Boli

Bijzonderheden:

Fai (87′) en Sa (90′) (Standard) krijgen een rode kaart

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s