Standard profiteert van onmondig Moeskroen en pakt 6 op 6


Foto: Standard profiteert van onmondig Moeskroen en pakt 6 op 6
Foto: © PhotoNews

Standard lijkt helemaal vertrokken te zijn. Nadat het vorige week een belangrijke zege pakte tegen KV Kortrijk, heeft het nu ook de lastige verplaatsing naar Moeskroen tot een goed einde gebracht. De Rouches gingen met 1-3 winnen op het veld van de nummer vier in de rangschikking en sluipen dankzij hun eerste uitzege van het seizoen dichter bij de top zes.

De start van de Luikenaars op Le Canonnier was furieus, met een schot van Orlando Sa op de paal na amper vier minuten. Daarna nam de thuisploeg echter het initiatief over, maar ze toonden zich onmondig. Aidara liet de beste kans liggen door in het zijnet te trappen. Enkele minuten later washet meteen prijs aan de overkant. Locigno duwde een hoekschop ongelukkig in eigen doel. Vlak voor rust maakte ook Nkaka nog bijna een own-goal, maar deze keer ging de bal er net niet in.
In de tweede helft kreeg Moeskroen wél de goal die het verdiende. De pas ingevallen Amallah werkte een hoekschop in de kluts binnen. Standard reageerde meteen met een kopbal van Luyindama, maar Bailly redde goed. Het evenwicht in de wedstrijd was hersteld en beide ploegen kregen kansen. Awoniyi en Amallah lieten de 2-1 liggen, aan de overkant toonde ook Sa zich niet koelbloedig genoeg. De Portugees maakte zijn misser wel goed: hij kopte de 1-2 netjes binnen. Moeskroen ging nog op zoek naar de gelijkmaker en een loeier van Huyghebaert was er dicht bij, maar uiteindelijk werd het in het slot nog 1-3. Edmilson bezegelde het lot van Moeskroen vanop de stip.
Scoreverloop:
0-1 (33′) Sebastien Locigno (own-goal)
1-1 (49′) Selim Amallah
1-2 (75′) Orlando Sa
1-3 (90’+4′) Edmilson Junior (penalty)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s