Peter Vandenbempt : Je kunt Standard-verhaal op 2 manieren lezen


Standard won gisteren van Moeskroen. Je kunt die spectaculaire remonte van de Rouches in de laatste minuten met 10 man van 2-3 naar 4-3 op 2 manieren lezen: als een bewijs van grote mentale veerkracht, volgehouden geloof, van het geluk dat Standard eindelijk een beetje toelacht en van een paar vreemde maar wel geslaagde ingrepen van coach Sa Pinto. Een spits wisselen voor een middenvelder wanneer je achter staat en moet scoren…

Als je het zo leest, is er maar 1 conclusie na gisteren: Standard zit in de flow. Schrijf de Rouches maar op voor POI en daarin gaan ze iedereen pijn doen.

Maar je kunt ook zeggen dat Sa Pinto gisteren grote risico’s genomen heeft door maar liefst 6 spelers te wisselen in vergelijking met de bekerwedstrijd op Club Brugge, door bijvoorbeeld de Griekse verdediger Koutroubis aan de aftrap te brengen terwijl die er helemaal niet klaar voor was.

Je kunt ook nog zeggen dat dit een wedstrijd was die een Standard-met-ambitie veel makkelijker moet winnen, dat die defensie alweer zeer kwetsbaar was – Standard slikt veel tegendoelpunten – en dat de volgende twee tegenstanders, Charleroi en Club Brugge, dat soort fouten niet ongestraft laten gebeuren.

Maar goed, om 19.45u leek POI voorbij voor Standard en om 19.50u was POI weer zeer reëel. Dat is de realiteit.

Peter Vandenbempt  : sporza.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s