Gigantische ontwikkeling: ‘Michel Preud’homme tekent contract bij Standard’


Donderdag 22 maart 2018

Gigantische ontwikkeling: 'Michel Preud'homme tekent contract bij Standard'

RTBF meldde eerder al dat de flirt tussen Standard en Michel Preud’homme groter en groter werd. De coach zou zeer gecharmeerd zijn door het aanbod van zijn voormalige club. Preud’homme leidde de Rouches tien jaar geleden al naar de landstitel.

Die flirt heeft volgens Emiliano Bonfigli van RTBF nu ook een tijdelijk hoogtepunt bereikt, want Preud’homme zou nu al een voorcontract hebben getekend bij Standard. Over de details van het contract is nog niets geweten. Ook of er clausule instaat met betrekking tot de nationale ploeg is niet geweten.

Vandenbempt over Preud’homme en Standard

“Bij de onderhandelingen over Alexander Scholz heeft Standard bedongen dat Michel Preud’homme, die nog onder contract ligt bij Club Brugge, naar Standard mag komen voor 750.000 euro in plaats van 1 miljoen”, onthulde Vandenbempt in Extra Time.

Dat Standard-voorzitter Bruno Venanzi Preud’homme naar Luik wil halen als trainer, is dus niets nieuws. Die gedachte spookt blijkbaar al sinds januari door zijn hoofd. “Het is een zeer aanlokkelijk voorstel, want Preud’homme kan niet alleen coach, maar ook manager naar Engels model worden. Misschien krijgt hij zelfs een zitje in het bestuur”, ging Vandenbempt verder.

“Voorkeur Preud’homme ligt bij nationale ploeg”

Al blijft het maar de vraag of Preud’homme zal toehappen. De gewezen succescoach van Club Brugge droomt immers van de job als bondscoach van de Rode Duivels. “Als je het mij vraagt, ligt zijn voorkeur bij de nationale ploeg”, zegt Vandenbempt. “Roberto Martinez heeft altijd gezegd: ik blijf 2 jaar bij België en keer na het WK terug naar Engeland. Maar de situatie is veranderd. Martinez voelt zich hier goed en zou toch willen blijven.”

“Je kunt je dus afvragen: wie heeft er belang bij dat dat nieuws uitgerekend 1 dag na de bekerwinst naar buiten wordt gebracht? Misschien de voorzitter van Standard zelf, om zo de voetbalbond onder druk te zetten? Preud’homme zit in ieder geval in een comfortabele situatie”, besloot Vandenbempt.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s