Ajax liep in de tweede helft achter de feiten aan: “Daar hadden wij geen antwoord op”


 

Daley Blind weet dat Ajax alles in eigen handen heeft om het thuis af te maken tegen Standard

Ajax liep in de tweede helft achter de feiten aan: "Daar hadden wij geen antwoord op"
Foto: © photonews

Ook Ajax heeft kennis gemaakt met de hel van Sclessin. De Amsterdammers gaven een 0-2 voorsprong nog uit handen (2-2). Daley Blind zag dat zijn ploeg in de tweede helft geen antwoord had op het frivole spel van de Rouches.

Een erg efficiënt Ajax scoorde voor de pauze twee keer uit drie kansen. Maar ook Standard voetbalde aardig mee. “Er waren heel veel schoten van buiten de zestien”, vertelde Daley Blind na afloop van de match. “Ze creëerden vaak een extra man op het middenveld. Maar we kwamen 2-0 voor, dus dat was top. Maar in de tweede helft gebeurt dan opnieuw hetzelfde.”

Ziyech had zijn ploeg op 0-3 kunnen zetten, maar het werd toch nog 2-2. “In de eerste tien minuten van de tweede helft kregen we nog enkele mooie kansen, maar daarna hebben we achter de feiten aangelopen. We vergaten te voetballen en zo werden we ook niet meer gevaarlijk”, aldus de ex-speler van Manchester United. “In de eerste helft deden we het goed, in de tweede helft niet meer.”

Veel beweging

“Standard bewoog veel en ze vonden telkens de extra man. Daar hadden wij geen antwoord op”, aldus Blind. “Standard is dan wel een sterke tegenstander, maar volgende week moeten we het gewoon afmaken. We weten wat ons te wachten staat, maar we hebben alles in eigen handen. We kunnen veel beter dan deze tweede helft.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s