Meestertacticus MPH wil Sevilla verrassen met nieuw systeem


Foto: Meestertacticus MPH wil Sevilla verrassen met nieuw systeem
Foto: © PhotoNews

Standard heeft in Europa tot dusver nog geen hoge ogen kunnen gooien, want in de Champions League stootte het meteen op een Ajax dat te sterk bleek. Ook donderdag zal het moeilijk worden, want met Seville krijgen de Rouches ook in de Europa League meteen een gerenommeerde tegenstander voor de kiezen.

“Mijn spelers zijn gemotiveerd”, maakt Michel Preud’homme zich echter sterk bij La Dernière Heure. “Als we hier verliezen, zal iedereen dat normaal vinden. Maar mijn groep rekent niet op die manier. Mijn jongens doen hun best, ongeacht de tegenstander.”

Standard moet het wel zien te redden zonder Bastien en Mpoku, en dat opent de deur naar een eerste basisplaats voor Maxime Lestienne. “Hij heeft kwaliteiten en hij boekt progressie. Maxime is klaar om aan een wedstrijd te beginnen, maar nog niet om 90 minuten te spelen”, oordeelt MPH.

UPDATE 20/09Zonder Bastien en Mpoku lijkt de kans erg groot dat Maxime Lestienne zal starten tegen Sevilla vanavond. Maar ook de tactiek van Michel Preud’homme zal dan waarschijnlijk worden omgegooid, volgens Het Nieuwsblad zullen de Rouches aantreden in een 5-3-2 formatie. De bedoeling zou zijn om op de 3-4-1-2 opstelling van Sevilla te anticiperen, weet de krant. Deze week zou Standard de nieuwe opstelling al uitgeprobeerd hebben. Vooraan zal Carcela een vrije rol krijgen als tweede spits. Zinho Vanheusden zal Luyindama en Laifis vervoegen centraal achterin.

voetbalnieuws

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s