“Broer Bayat zit in de Pro League en de KBVB, dat is een probleem”


Foto:
Foto: © PhotoNews

Er barstte woensdag een gigantische bom in het Belgische voetbal en de omvang van het onderzoek verraste zowat iedereen. Maar anderen zagen wel aankomen dat er iets moést gebeuren. Zo ook Roland Duchâtelet, de gewezen eigenaar van STVV en Standard.

“Dit was te verwachten. Ik ben helemaal niet geschrokken toen ik het nieuws vernam”, verklaart hij in Het Laatste Nieuws. “Een manager als Mogi Bayat heb ik nooit helemaal vertrouwd. Op een bepaald moment heb ik dan ook beslist om niet meer met hem te werken. Het was mijn aanvoelen dat Bayat niet te vertrouwen was.”

Duchâtelet vindt dat de Pro League en de KBVB ook in actie zouden moeten schieten. “Zij zouden parallel met dit onderzoek maatregelen moeten treffen om het probleem met makelaars in te perken. Maar er is daar uiteraard een probleem wat onafhankelijkheid betreft. Want Mehdi Bayat, de broer van Mogi, zit in de directie van de Pro League én is ondervoorzitter bij de voetbalbond. Kan je daar dan onafhankelijke beslissingen verwachten?”

voetbalnieuws

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s