“Er is bijna geen enkele match die niet getrukeerd is of vooraf gespeeld is”


Foto:
Foto: © PhotoNews

Met ‘Operatie Propere Handen’ lijkt het gerecht een flinke beerput opengetrokken te hebben in het Belgische voetbal. Vooral het feit dat er bewijzen lijken te zijn sloeg in als een bom. Na de onthullingen over KV Mechelen, Waasland-Beveren en scheidsrechters Vertenten en Delferière komen er nog verhalen naar boven.

Zo doet een Belgische scheidsrechter, die wel anoniem wenst te blijven, een onthutsende getuigenis op RTL. “Er is bijna geen enkele match die niet getrukeerd is of vooraf gespeeld is”, verklaart hij. “De wedstrijden worden niet getrukeerd door de arbiters, maar door de clubvoorzitters zelf. De voorzitters kennen elkaar, ontmoeten elkaar en beslissen vooraf over de uitslag.”

“Hoe het gebeurt? Soms betaalt de voorzitter van de ene ploeg de winstpremie van de verliezende ploeg. Ploegen krijgen dus winstpremies om te verliezen. Dan heb ik het over eerste klasse, maar net zo goed over derde provinciale. Maar een scheidsrechter trekt nooit naar een match met als doel om de boel te belazeren. We worden onder druk gezet en soms hebben we gewoon geen keuze. Ze proberen ons te beïnvloeden met cadeaus, berichtjes via Facebook of WhatsApp, een direct of indirect telefoontje. Soms maken ze ons duidelijk dat een bepaalde ploeg moet winnen en dat we bijvoorbeeld niet meer welkom zouden zijn op bepaalde plaatsen als dat niet zou gebeuren.”

voetbalnieuws

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s