Ex-speler pakt Standard stevig aan: “Dat pikte ik niet”


Foto: Ex-speler pakt Standard stevig aan:
Foto: © PhotoNews

Standard zag de voorbije jaren al heel wat talent passeren, maar niet al die verhalen liepen even goed af. Zo vertelt een ex-speler hoe hij met slaande deuren bij de Rouches vertrok en dat is nog altijd niet helemaal verteerd.

Van 2010 tot 2012 speelde Kenneth Omeruo voor de beloften van Standard. “Ik speelde er, maar ik heb nooit de kans gekregen om door te stromen naar het eerste elftal en dat was wat ik wou”, vertelt hij aan Goal. “Ik speelde bij de beloften, maar ging wel naar het WK U20. We deden het goed. In mijn contract stond dat ik vanaf mijn 18de verjaardag 5.000 euro per maand zou gaan verdienen.”

“Na het WK keerde ik terug naar België. Ik was ongelukkig omdat ik niet eens met de A-kern mocht trainen, ook al had ik het WK U20 gespeeld. Bovendien veranderden ze de manager die me 5.000 euro per maand had beloofd en plots zakte het tot 1.500 per maand. Dat ze terugkwamen op hun belofte, dat pikte ik niet. Mijn oom, die in Nederland woonde, reed helemaal naar Luik om me op te pikken op het moment dat ik mijn profcontract moest tekenen. Dat is hoe ik bij Standard vertrokken ben. Mijn contract liep vervolgens af zodra ik 18 werd.”

Omeruo trok uiteindelijk naar Chelsea, dat hem de voorbije jaren uitleende aan ADO Den Haag, Middlesbrough, Kasimpasa en Alanyaspor. Dit seizoen komt hij uit voor het Spaanse Leganes.

voetbalnieuws

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s