Project Sclessin


B9718128909Z.1_20190104180434_000+G27CN2HQI.3-0.jpg
De grote projecten van Standard voor Sclessin: een capaciteit van 32 000 zitjes en een stadion dat beheerd wordt door de Rouches.
Binnen 1,5 jaar, op het einde van zijn opleiding, zal Sacha Feytongs, de eerste Belg zijn die de titel “Stadion Manager” krijgt, een functie die veel wordt bekleed in Frankrijk. Hij die verantwoordelijk is voor de infrastructuur van Standard zal een interessante expertise hebben, hoewel de grote moderniseringswerken van het stadion van Sclessin al in studie zijn.
Alhoewel hij al in feite “Stadion Manager” is omdat hij de functie van Directeur van de Infrastructuur al uitvoert, zal Sacha Feytongs (42 jaar) binnen 1,5 jaar op het einde van de tweejarige opleiding die hij volgt in het Centrum van Rechten en Economie in de Sport in Limoges, officieel de titel krijgen.
Het zal een geweldige primeur zijn op Belgisch niveau, terwijl deze functie al zo een tien jaar zeer gekend is in Frankrijk en niet enkel in het voetbal milieu.
Standard neemt deze vorming die Sacha Feytongs als eerste Belg volgt, op financieel vlak, volledig voor zijn rekening. Het maakt deel uit van een specifieke context terwijl de modernisering van het stadion van Sclessin zich in 2020 zal profileren.
Een project dat de totale capaciteit van de hele ringmuur van 27 670 naar 32 000 plaatsen zal moeten verhogen. En dat is niet alles Standard zal zijn stadion moeten huren en uitbaten. Als er nog niets bevestigd is, zouden we naar een formule gaan waarbij de Luikse club huurder wordt en uitbater van de ruimte van Sclessin
sudinfo
 vertaling Brigitte Blommaerts

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s