Standard stoomt zich klaar voor deel 2: “Hebben de kwaliteit om voor titel te spelen, maar enkel dat is onvoldoende”


 

Collins Fai weet dat Standard de kwaliteiten heeft om voor de titel te spelen

Standard stoomt zich klaar voor deel 2: "Hebben de kwaliteit om voor titel te spelen, maar enkel dat is onvoldoende"

Standard is sinds vrijdag op winterstage in het Spaanse Marbella. De Rouches wisselden voor de winterstop goede met mindere prestaties af, maar sloten 2018 af met een knappe 9 op 9. “We kunnen ver geraken”, beseft rechtsachter Collins Fai.

Michel Preud’homme vroeg en kreeg tijd bij Standard. Langzaamaan heeft de Luikse oefenmeester de trein toch op de rails gekregen. “We moesten ons aanpassen aan de werkwijze van de coach, aan de nieuwe speelstijl”, zegt Collins Fai in HLN. “Beetje bij beetje loopt het vlotter, we voelen mekaar beter aan. Het grootste verschil met vorig jaar? Tactisch, positioneel en opbouwend is het helemaal anders.”

Klik maken

Toch ging er dus een moeilijk begin aan vooraf. “Ik weet nog dat de groep zei: ‘coach, we gaan het niet begrijpen’. Hij stelde ons echter gerust en zei dat het goed zou komen. En uiteindelijk had hij gelijk. Het vraagt veel concentratie op training én tijdens de wedstrijden. De tegenstanders passen zich aan, dan moeten wij een klik maken en de zaken anders aanpakken.”

“Dat gebeurde niet de eerste weken. De fouten die we toen maakten, kwamen er omdat we niet alles even goed begrepen. Bovendien: we willen dominanter spelen, meer voetballen. Daar kruipt werk in, het moet allemaal preciezer zijn”, lacht de international van Kameroen. “En toch: we hebben nog veel te leren. Zoiets heeft tijd nodig.”

Standard is goed op weg om zich te plaatsen voor play-off 1. “We zijn relaxed, al gaat dat niet ten koste van de intensiteit. We kunnen ver geraken”, weet Fai. “Alleen weet je het nooit met Standard. Je kan ons niet omschrijven. Het zal vooral van óns afhangen hoe ver we effectief geraken. We hebben de kwaliteit om voor de titel te spelen, maar enkel dat is onvoldoende.”

“Nederlagen zoals tegen Club Brugge moeten we daarom proberen te vermijden”, doelt de verdediger op de pijnlijke 3-0 nederlaag. “We begonnen toen niet scherp genoeg, waren niet geconcentreerd – zowel op mentaal als fysiek vlak. Het zijn wedstrijden waaruit we lessen hebben getrokken voor de toekomst”, besluit hij.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s