Preud’homme heeft er dan toch een extra ‘spits’ bij: “Had het gevoel dat ik zou scoren”


 

Matchwinnaar Christian Luyindama wist dat hij vooraan iets kon betekenen voor Standard

Preud'homme heeft er dan toch een extra 'spits' bij: "Had het gevoel dat ik zou scoren"
Foto: © photonews

Bij Standard zitten ze momenteel met een spitsenprobleem. Obbi Oulare en Orlando Sa zijn buiten strijd, waardoor Renaud Emond de enige optie voor Michel Preud’homme is om als centrale aanvaller uit te spelen. Al kan Preud’homme in tijden van nood wel een beroep doen op Christian Luyindama.

Standard ging in het slot van de partij tegen Kortrijk nog vol op zoek naar de zege en kreeg die ook. Met dank aan Luyindama, die door Preud’homme in de laatste minuten naast Emond gedropt werd. Het rendeerde, want de Congolese spierbundel scoorde in de extra tijd nog de winnende treffer op aangeven van Maxime Lestienne.

Power

“Als voormalige aanvaller vond ik het best normaal dat ik op deze manier uitgespeeld werd. Ook al was het niet voorzien in de voorbereiding van deze wedstrijd”, reageerde de matchwinnaar. “Ik kan de bal bijhouden en ik weet hoe ik me moet positioneren. Met mijn power en kracht weet ik dat ik iets kan doen. Ik had dan ook het gevoel dat ik zou scoren.”

Een mooi moment voor Luyindama, die net voor de match nog zijn prijs van Congolese Speler van het Jaar in ontvangst nam. Al compenseerde de treffer ook wel zijn foutje bij het tegendoelpunt van Teddy Chevalier. “Er was veel ruimte en Chevalier is een slimme speler”, blikte Luyindama terug op de bewuste fase. “Hij vroeg de bal niet in mijn rug, maar voor mij. En zo kwam ik te laat.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s