“Ik was ooit spits”


Bevrijder Luyindama

Photo News

Photo News

Christian Luyindama verraste de Kortrijkse defensie toen hij in de toegevoegde tijd ineens opdook in het strafschopgebied. Hijzelf was anders niet verrast dat hij scoorde: “Weet je: ik was ooit spits. Ik weet wat scoren is.”

De forse Standard-verdediger lardeerde zijn interview meteen na zijn winninggoal met één onvermijdelijk zinnetje: “Je trouve ça normal.” Alles vond hij normaal: dat hij naar voren trok in de slotfase, dat hij die bal kreeg, dat hij hem over de doellijn kon duwen. “Ik heb eens acht goals gemaakt in vijf wedstrijden. Ik was spits bij Mazembé in Congo. Ik kan altijd scoren. Je trouve ça normal.”

Ook Michel Preud’homme kent zijn offensieve sterkte: “En ik had geen andere spits van dat type ter beschikking. Dus moest hij gaan.”

“Ik heb kracht, ik kan een bal bijhouden, ik kan me positioneren”, argumenteerde de Congolees die net zijn 24ste verjaardag vierde. “Ik voelde dat ik iets kon doen.”

Dat hij eerder wel schuld had aan het slimme doelpunt van Teddy Chevalier waarmee Kortrijk op voorsprong kwam, wou hij toegeven. “Chevalier is een intelligente aanvaller die uit mijn rug wegliep. Ik reageerde net iets te laat, hij maakte het goed af.” (ESK)

 

hln – digikrant – meer sport neem een abo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s