Onvermijdelijke Mbokani trapt tien Antwerp-spelers nog naar gelijkspel tegen Standard


 

Antwerp pakt met tien man een punt tegen Standard

Onvermijdelijke Mbokani trapt tien Antwerp-spelers nog naar gelijkspel tegen Standard
Foto: © photonews

Voor goed voetbal moest je vrijdagavond niet op de Bosuil zijn. Voor wie houdt van mentaliteit, inzet en knokken… Die werd op zijn wenken bediend. Opstootjes genoeg en Standard leek daarbij aan het langste eind te trekken. Maar dat was buiten Dieumerci Mbokani gerekend.

Antwerp en Standard, behalve hun clubkleuren hebben ze nog meer gemeen. En nee, dan hebben we het niet over de Antwerp-spelers met een Standard-verleden. Ze kunnen ook allebei een serieuze organisatie neerzetten als ze willen. En of ze vrijdagavond wilden…

Indrukwekkende Luyindama

Potdicht zat het. Als er al iets voorbij het middenveld geraakte, stonden er achteraan met Luyindama en Van Damme twee indrukwekkende buitenwippers die alles wat er niet hoorde te zijn professioneel en met harde hand de deur wezen. Het Congolees duel tussen Mbokani en Luyindama was zowat het interessantste wat er te zien was. Met verve gewonnen door de krachtpatser van Standard wel.

Twee kansjes voor Refaelov en twee voor Marin, dat was het zowat. Als je het al kansen kon noemen. Potige jongens aan beide zijden van het veld en mannetjes zoals Carcela, Lestienne en Refaelov die tussen al dat geweld probeerden te voetballen. Lichtgewichten die tegen Tyson Fury-clonen moesten opboksen. Vooral Luyindama dan, die speelde in een heel andere klasse op de Bosuil.

Lamkel Ze verliest zijn cool

’t Spannendste was na het fluitsignaal voor de rust. Luyindama ging even verhaal gaan halen bij Lamkel Ze en ’t spel zat op de wagen. Antwerp was toch iets beter een heel matig Standard, want meteen na de rust voetbalden ze via Mbokani en Lamkel Ze de beste kans van de match bij elkaar.

En daarna werd het oorlog. Fouten alom, maar bij de Kameroener van Antwerp ging het licht uit. Twee gele kaarten op drie minuten en Antwerp stond nog een halfuur met tien. Eerst om verhaal te gaan halen bij Djenepo, daarna als revanche omdat de thuisploeg geen – volgens ons terechte – penalty had gekregen.

Godbedankt

Tien minuten later kregen ze nog een klap: de VAR gaf aan dat het eerst afgekeurde doelpunt van Lestienne toch geen buitenspel was. Onbegonnen zaak? Nee, want Bölöni bracht meer creativiteit. Ivo Rodrigues meer bepaald.

En die lanceerde Mbokani perfect tussen twee verdedigers. ‘Godbedankt Mbokani’ riep de stadionomroeper. ’t Zal wel zijn. Eén keer ontsnapt aan Luyindama en prijs… En daar bleef het ook bij.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s