Preud’homme : Als we voetbal willen spelen in Antwerpen, dan worden we zelf afgemaakt.


Michel Preud’homme heeft het moeilijk met de manier waarop Antwerpen speelt,” maar klappen krijgen in België is toegestaan”.
Door gelijkspel op het veld van Antwerpen (1-1) vrijdagavond, heeft Standard zijn actuele goede spiraalstroom bevestigd (4 overwinningen en een gelijkspel in de laatste 5 wedstrijden). Maar als je 0-1 voorkomt in de Bosuil en met 1 man méér en we niet winnen, is de teleurstelling natuurlijk aanwezig, zo getuigde Michel Preud’homme, de Luikse T1 tijdens een interview na de wedstrijd.
Michel, is het een goed of slecht punt voor Standard? “We zijn goed met 1 punt, in het absolute is het niet zo slecht in Antwerpen. Maar als we met 0-1 leiden en met 1 man méér spelen en we een goal weggeven op een tegenaanval die we zelf eerst begonnen waren dan kunnen we spijt hebben. In deze omstandigheden, als we het hardste deel achter de rug hadden, moesten we de overwinning binnen halen.
Het was een zeer fysieke ontmoeting. “Ja, het is altijd moeilijk om in Antwerpen te komen spelen, dat wisten we. Want als we willen spelen, worden we afgemaakt. We hebben een ploeg opgebouwd om voetbal te spelen en we proberen dat te doen als het mogelijk is”.
Deze vrijdag was het moeilijk ? “We wisten dat we klappen zouden krijgen, in België is dit blijkbaar toegestaan, dus daar moesten we het dan maar mee doen. Antwerpen wachtte ons op en wij waren niet in staat om ons beste voetbal te spelen. De tweede helft was beter”.
We voelen je verbitterd aan, over de manier waarop de Antwerpenaren voetbalden, die een strafschop claimden voor een fout van Laifis op Bolongi. “Ik zie niet in waarover Antwerpen zou kunnen klagen, dat is niet mijn geval. Het was ook een moeilijke wedstrijd voor de scheidsrechter aangezien de manier waarop we hebben gevoetbald deze avond. We proberen te voetballen met onze mogelijkheden. Er was misschien een gebrek aan onderscheidingsvermogen en offensieve kwaliteit om beter te doen”.
Er valt toch iets positiefs uit te halen? “Ja we waren geconcentreerd, de organisatie zat goed en we konden ook de kalmte bewaren. Ik had aan mijn spelers gevraagd om de pedalen niet te verliezen omdat we anders in de problemen zouden komen. Dat hebben ze goed gedaan. Dat gaat ons voor het vervolg van pas komen”.

dhnet

vertaling – brigitte blommaerts

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s