Genk maakt indruk tegen Standard en zet titelambities kracht bij


 

Genk wint met 2-0 na sterke prestatie tegen Standard

Genk maakt indruk tegen Standard en zet titelambities kracht bij
Foto: © photonews

Racing Genk heeft de clash tegen Standard verdiend met 2-0 gewonnen. De competitieleider maakte indruk en zet zijn titelambities zo opnieuw kracht bij.

Bij Racing Genk dan toch geen spoor van Uronen op het wedstrijdblad waardoor De Norre opnieuw mocht starten. Paintsil kreeg de voorkeur op Ndongala. Standard kon opnieuw rekenen op Djenepo, maar Emond moest in extremis afhaken. Cavanda verving de geschorste Fai.

Racing Genk schoot fors uit de startblokken en het was dankzij Ochoa dat Standard de openingsfase zonder kleerscheuren overleefde. De doelman hield Trossard twee keer van een doelpunt.

De competitieleider was duidelijk de betere ploeg tijdens het eerste bedrijf waarin het de hoekschoppen en de kansen opstapelde. Indrukwekkend om dit tegen Standard op de grasmat te leggen, met 57% balbezit tegenover 43%.

Trossard knalde op de lat, Malinovskyi mikte naast, Ochoa had een geweldige redding nodig om de bal van Paintsil uit de hoek te ranselen en een knal van Samatta ging net langs.

Standard stak de neus een enkele keer aan het venster via Carcela en op slag van rust was er nog een mogelijkheid voor Lestienne die voorlangs trapte.

Kort na de pauze greep Michel Preud’homme in en bracht Bastien in de plaats van Cimirot. Toch bleven de kansen voor de thuisploeg: Aidoo mist een dikke kopkans en Bokadi kon nog net verhinderen dat de doorgebroken Samatta scoorde.

Halfweg de tweede helft, op een moment dat Standard iets meer greep op het middenveld kreeg, zette Genk de verdiende voorsprong op het scorebord. Ochoa redde de knal van Trossard, maar Samatta was gevolgd en gleed het leer tegen de touwen.

Kort na de openingstreffer trof Pozuelo de binnenkant van de paal via vrijschop. Standard kwam via Vanheusden dicht bij de gelijkmaker, maar in het slot verdubbelde Samatta de score op aangeven van Maehle. Carcela trof in de toegevoegde tijd nog de lat. Trossard viel geblesseerd uit, het wordt voor Genk bang het verdict afwachten.

Genk maakte indruk en pakt een verdiende driepunter. De kloof met de eerste achtervolgers bedraagt voorlopig twaalf punten. Standard moet dit weekend afwachten wat de achtervolgers doen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s