Standard moet op 15 februari voor de Geschillencommissie Hoger Beroep van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) verschijnen omwille van het wangedrag van Christian Luyindama na de Clasico.


KBVB vervolgt Luyindama wegens aanzetten tot verbaal geweld in Standard-Anderlecht

Bron: BELGA

KBVB vervolgt Luyindama wegens aanzetten tot verbaal geweld in Standard-Anderlecht
Foto: Isosport

 

De Congolese verdediger ruilde vorige maand Standard in voor Galatasaray, en kan niet rechtstreeks vervolgd worden omdat hij nu aangesloten is bij de Turkse bond. Daarom worden de Rouches vervolgd wegens het aanzetten tot verbaal geweld.

Luyindama was al een speler van Galatasaray toen de aftrap op Sclessin gegeven werd, maar eiste na de match wel een hoofdrol op. De bonkige verdediger jutte de thuissupporters op en riep meermaals “puta Anderlecht” door een megafoon, tot Zinho Vanheusden hem het zwijgen oplegde.

Met zijn actie zette hij aan tot haatdragende spreekkoren en verbale agressie, zo oordeelde de bondsprocureur. Hij vervolgt daarom Standard, dat op vrijdag 15 februari voor de Geschillencommissie Hoger Beroep moet komen. De club riskeert een sanctie, maar de KBVB kan Luyindama niets meer maken.

De politie van Luik stelde wel een proces-voorbaal op, wegens een inbreuk op de voetbalwet. De voetbalcel van Binnenlandse Zaken kan Luyindama een boete en een stadionverbod opleggen.

De politie van Luik stelde eerder al een proces-voorbaal op, wegens een inbreuk op de voetbalwet. De voetbalcel van Binnenlandse Zaken kan Luyindama een boete en een stadionverbod opleggen.

de standaard

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: