Communiqué van Standard


 

WOE. 27/02 15:08

Onze club wil enkele verduidelijkingen geven naar aanleiding van het artikel dat verscheen in de krant Het Nieuwsblad over het “Propere Handen”-dossier. Dit ondanks het feit dat er op 10 en 11 oktober 2018 officiële persberichten werden gecommuniceerd waarin de club zijn wens uitdrukte om in alle transparantie te willen meewerken met de onderzoekers.

Standard de Liège heeft altijd bevestigd dat het in het kader van de transfers van Gojko CIMIROT, Milos KOSANOVIC en Filip MLADENOVIC samenwerkte met tussenpersonen die het onderwerp zijn van het onderzoek “Propere Handen” van het Federaal Parket.

In het algemeen wil Standard benadrukken dat alle transacties altijd afgesloten werden met volstrekt klassieke en lopende contracten die overeenkomen met de interne principes van de club op budgettair vlak naar tussenpersonen toe voor hun interventies (tussen 5 en 10% op het totale salarisbudget van de speler).

Standard de Liège is altijd volledig transparant geweest m.b.t. deze overeenkomsten. Het rapport over de tussenpersonen van de KBVB is daar één van de bewijzen van.

Bovendien werden deze transacties ook doorgegeven aan de Licentiecommissie van de Pro League in het kader van de dossiers over de aanvraag van onze licentie.

De uitgekeerde bedragen aan de verschillende tussenpersonen werden ook systematisch aangegeven aan de Belgische fiscus a.d.h.v. de fiscale fiches (281.50).

Ter conclusie werden deze dossiers dus op een volledig professionele en transparante manier beheerd zonder dat er kwaadwillige intenties waren van Standard of één van zijn medewerkers.

Standard de Liège tilt echter zwaar aan de vaststelling dat sommige Belgische media zich durven uitlaten over lopende juridische zaken, door het image van de vermelde voetbalclubs schade te berokkenen in plaats van Justitie haar werk te laten doen en te wachten op de conclusies.

Standard de Liège wil ook van de gelegenheid gebruik maken om zijn wil, om in perfecte transparantie samen te werken met Justitie, te herhalen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s