Michel Preud’homme en Réginal Goreux kijken terug op de nederlaag tegen Gent: “We speelden een schandalige eerste helft”Foto: © photonews 28 februari 2019 19:29

Standard werd afgelopen vrijdag tegen Gent met beide voetjes op de grond gezet. De Rouches speelden een zwakke eerste helft en lieten het na om daar al een zekere plaats in de top zes te bemachtigen.

Réginal Goreux kwam tijdens de persconferentie voor de wedstrijd tegen Moeskroen nog eens terug op die nederlaag. “We hadden onze zinnen op de wedstrijd tegen Gent gezet. Het was dus een serieuze tik om zo weggespeeld te worden in de eerste helft. Als je kijkt naar de resultaten van onze concurrenten hebben we het nagelaten om een uitstekende zaak te doen”, aldus Goreux.

“Wat er achteraf gezegd is blijft binnenskamers. Maar dat onze eerste helft barslecht was lijdt geen twijfel. De tweede helft was dan weer beter en we pikten uiteindelijk nog een goaltje mee. Als we voor rust beter bij de les waren hadden we aanspraak kunnen maken op een puntje of zelfs een overwinning”, dixit de Haïtiaanse Belg.

Op verplaatsing lijkt het maar niet te lukken voor Standard. “Het klopt dat we het moeilijk hebben buitenshuis. Hoe dat komt? Als we het antwoord wisten, zag je het wel op het veld.”

Waarom we het zo moeilijk hebben op verplaatsing? Als we dat nu eens wisten…

Speelt Standard dan niet met meer passie op Sclessin? “Op Gent lag het niet alleen aan passie. Het spel was ook allesbehalve goed in die bewuste eerste helft. Als een of twee spelers niet op niveau zijn betaal je dat op het veld van Gent of Genk cash. Op Sclessin kunnen we daar nog een mouw aan passen met de steun van ons geweldige publiek.”

Ook Standard-coach Michel Preud’homme was not amused na de zwakke vertoning op Gent. “Samen met de staff en spelersgroep hebben we de wedstrijd grondig geanalyseerd. Nog grondiger dan anders want het was onze zwakste prestatie sinds lange tijd.”

De eerste helft op Gent was onze zwakste prestatie sinds lange tijd

“We hebben de hele wedstrijd bekeken. Achteraf hebben we er dan fases van de tweede speelhelft bijgehaald om te tonen hoe sommige zaken beter waren na rust. We proberen verder te bouwen op de goeie zaken”, zegt MPH.

Preud’homme is niet van plan zijn aanpak te veranderen. “We wilden hetzelfde spel brengen dan we in onze thuismatchen doen. Maar het is duidelijk dat we nog niet klaar zijn om dat op verplaatsing te doen. Ik ben absoluut niet van plan om mijn aanpak te veranderen. Maar genoeg over Gent, met Moeskroen staat de beste ploeg van 2019 klaar om ons punten te proberen afsnoepen in eigen huis.”

belgium soccer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s