Standard liep komst zes Duivels mis: “Er was gesprek met Praet”


Foto: Standard liep komst zes Duivels mis:
Foto: © PhotoNews

Standard wist de afgelopen jaren tal van goede spelers aan te trekken, maar de scouting bracht het bestuur op het spoor van nog meer pareltjes. Scout Richard Castro Montes is eerlijk in La Dernière Heure en geeft een lijst van Belgische spelers die de afgelopen jaren net werden misgelopen.

Koen Casteels: “Bij Genk stond hij hoger in de rangorde dan Courtois. Hij was geïnteresseerd en kwam zelfs naar onze academie en er waren onderhandelingen, maar het kwam niet tot een transfer.”

Mousa Dembélé: “Ik bekeek hem bij de U19 van Beerschot en hij was indrukwekkend. Ik maakte een rapport en bekeek hem verschillende keren. Hij koos echter voor Willem II in Nederland en dat blijft tot op de dag van vandaag één van mijn grootste teleurstellingen.”

Dennis Praet: “Zijn papa kwam in 2010 praten met Dominique D’Onofrio. Maar er was veel spanning tussen Genk en Standard na de overgang van Defour naar Luik. Ik was teleurgesteld, maar de club zei me vaak: ‘Richard, we kunnen ze niet allemaal laten komen’.”

(Lees verder onder de foto)

Leandro Trossard: “Ik volgde hem al zeer lang en hij testte zelfs bij ons in de jeugd, maar de toenmalige trainer vond hem niet goed genoeg.”

Kevin De Bruyne: “Ik zag hem voor het eerst aan het werk bij de jeugd van België. Ik maakte een zeer positief rapport, maar enkele jaren later brak hij volledig door.”

Eden Hazard: “Er was een 12-jarige die enorm veel indruk maakte bij Tubeke en ik gaf zijn naam meteen door aan Dominique D’Onofrio. Er waren snel contacten, maar die draaiden op niets uit. Bij de U16 zag ik hem opnieuw aan het werk en ik vertelde de club dat ze alles moesten doen om hem te halen, maar toen was het al te laat.”

voetbalnieuws

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s