De Pro League herhaalt het: pyrotechnische projectielen behoren niet in de stadions.


De Pro League heeft dinsdag, tien dagen vóór het begin van de play offs, een oproep gedaan om geen Bengaals vuur en andere pyrotechnische projectielen te gebruiken in de tribunes in de stadions.
Voetbal staat synoniem voor passie, spanning en sportieve daden tijdens de laatste momenten van een wedstrijd, zei de Pro League in een mededeling.”Zoals alle supporters, aanwezig in de stadions of voor hun klein scherm, heeft de pro League eveneens de passionele wedstrijden van deze laatste weken, gewaardeerd”. De passie die kenmerkend is voor ons voetbal zal alleen maar toenemen in de komende weken, met het begin van de play offs op 29 maart. De passie op het veld mag zich echter niet omzetten in gevaarlijke situaties naast het veld, voegt de Pro League eraan toe.
Ter voorbereiding van de play offs wil de Pro League in overleg met de KBVB opnieuw een oproep lanceren teneinde geen Bengaals vuur en andere pyrotechnische projectielen te gebruiken in de tribunes.
De andere supporters niet in gevaar brengen, moet absoluut een dwingende noodzakelijkheid worden voor onze clubs en hun supporters. De Pro League vraagt eveneens aan de media om het gebruik van pyrotechnische projectielen niet gelijk te stellen aan sfeer en passie. Bengaals vuur en bommetjes zijn gevaarlijk. Zij hebben ook dit seizoen ernstige verwondingen veroorzaakt aan supporters, fotografen, perspersoneel en stewards. Deze projectielen behoren niet in de stadions. Ons voetbal, onze teams en onze supporters hebben dit niet nodig om het beste van zichzelf te geven gedurende de komende weken.
rtbf
vertaling brigitte blommaerts
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s