Goddelijk teken besliste over terugkeer van Mpoku naar Standard


Goddelijk teken besliste over terugkeer van Mpoku naar Standard

 

Paul-José Mpoku heeft zich sinds zijn terugkeer al belangrijk gemaakt bij Standard. De middenvelder is er kapitein en één van de belangrijke spelers in het team van Michel Preud’homme. Dat hij überhaupt terugkeerde had volgens hem te maken met Goddelijke interventie.

“Ik herinner het me nog goed. Ik speelde in het buitenland, bij Panathinaikos, toen Standard me contacteerde om terug te keren. Ik richtte mij tot God: ‘Als jij wil dat ik het doe, moet je mij een teken geven.’ Ik neem geen beslissingen zonder mij tot Hem te richten. Zonder te bidden. Ik wil íets voelen in mijn hart”, zegt Mpoku in Het Laatste Nieuws.

Teken van God
Dat teken kwam er ook. “Op het moment dat Standard belde, speelde het Play-Off 2. Zo’n scenario wilde ik niet meemaken. Mocht ik terugkeren, was het om Play-Off 1 te spelen. En dan… Er gebeurde íets. Ik las een vers uit de Bijbel. Exodus 33.14. ‘Toen zei Hij: Moet Ik Zélf meegaan om je gerust te stellen? Mozes antwoordde Hem: Als U niet Zelf met ons meegaat, laat ons dan niet van hier verder trekken'”, citeert Mpoku.

“Ik paste het toe op mijn situatie. Als God niet met mij zou meekomen naar Standard, zou hij me ook niet laten terugkeren. Melissa belde. ‘Ik moet je iets vertellen.’ Ze voelde zich al een paar dagen niet goed. Maar ik was in Luik om mijn contract te tekenen . In het stadion zelfs om foto’s te laten maken.”

Mpoku kreeg toen goed nieuws te horen. “‘Ik moet je écht iets vertellen. Ik ben zwanger’, aldus zijn vrouw Melissa. “Tóen wist ik dat mijn terugkeer geen toeval was. En godzijdank, tot op vandaag speelde ik nog geen Play-Off 2 met Standard”, lacht Mpoku.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s