Pocognoli maakt de balans op en ziet een maatstaf voor volgend seizoen


Hannes Van Gaeldoor Hannes Van Gael vanuit Genk

Sébastien Pocognoli blikt terug op het seizoen en de derde plek van Standard

Pocognoli maakt de balans op en ziet een maatstaf voor volgend seizoen
Foto: © photonews

Het was pas de eerste basisplaats van het kalenderjaar voor Sébastien Pocognoli, maar de aanvoerder van de Rouches droeg wel bij aan de tweede opeenvolgende clean sheet voor de Rouches. Die volstond ook om beslag te leggen op de derde plaats.

Standard leek na een 0 op 12 af te stevenen op een dramatisch seizoenseinde, maar de troepen van Michel Preud’homme konden nog net op tijd de rug rechten. “Er zijn drie wedstrijden geweest waar we absoluut nergens waren, maar we zijn sterk teruggekomen”, aldus aanvoerder Sébastien Pocognoli.”

Voor Pocognoli deed het deugd om nog eens te starten na veel blessureleed en de derde plaats voelde aan als een opluchting. “We knokten terug door opnieuw evenwicht te brengen, veel te werken, een goede mentaliteit en een compact spel. Zo boekten we opnieuw resultaten.”

Missie geslaagd, ook al was het niet erg fraai afgelopen zondag tegen de landskampioen. “We verdienen die derde plaats. Oké, het was niet perfect, maar ik ben wel blij dat we Europa in mogen volgend jaar. Dat moet een club als Standard elk seizoen nastreven.”

Poco nam ook de tijd om vooruit te blikken op volgend seizoen. “We moeten genoegen nemen met de derde plaats, zeker na wat we dit jaar hebben laten zien. Maar we moeten ook niet te uitbundig doen, want het moet beter volgend jaar”, besefte de linksback.

“We moeten meer constante brengen wat betreft de resultaten, maar ook op vlak van individuele en collectieve prestaties. Daarvoor kunnen we een voorbeeld nemen aan de laatste twee matchen, want toen was er cohesie, coaching en samenspel.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s