Vandenbempt ziet twee gezichten bij Standard: “Dat is vreemd”


Foto: Vandenbempt ziet twee gezichten bij Standard:
Foto: © PhotoNews

Standard werd bij aanvang van dit seizoen naar voor geschoven als dé voornaamste concurrent voor Club Brugge en KRC Genk in de titelstrijd en bij de interlandbreak voeren de Rouches ook het klassement aan met 12 op 18. Maar toch gaat Standard met een minder gevoel de break in nadat afgelopen weekend verloren werd op het veld van het tot dan toe zegeloze Anderlecht.

Peter Vandenbempt stelt vast dat Standard nog steeds een ploeg met twee gezichten is. “Vreemd hoe Standard zelfs op bezoek bij het wankelende Anderlecht veel van zijn mogelijkheden verliest. Op Sclessin zijn de Rouches dit seizoen al overrompelend geweest, buitenhuis eigenlijk enkel na de rust op Stayen waar Standard nog makkelijk had moeten winnen”, merkt de commentator op in Sport/Voetbalmagazine.

Hij zag dat veel spelers in het Astridpark onder hun niveau bleven, onder meer Gojko Cimirot. “In een goeie dag een nuttige draver en breker die snel omschakelt en behoorlijk zuiver inspeelt. Zondag stapelde hij de balverliezen op, net als Samuel Bastien, die veel minder initiatief nam. Dan is het moeilijk voetballen, ondanks groot overwicht en veel druk in een betere tweede helft. Nicolas Gavory speelde zijn minste match en na een hoopgevende wedstrijd tegen Kortrijk, waaiden de voorzetten van Mërgim Vojvoda opnieuw overal naartoe. Met Maxime Lestienne werd de man in vorm uiteraard gemist, maar Mehdi Carcela blijkt vooralsnog beter als invaller en Selim Amallah kende een offday. Renaud Emond leek voor het eerst vermoeid, hij is toe aan een adempauze. Het spel van Standard miste snelheid, precisie en luciditeit. En dan verlies je ook in Brussel.”

voetbalnieuws

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s