Analyse Het transferrapport van de topclubs: Standard deed méér dan Moeskroen leeg kopen, maar heeft nog twee ‘problemen’


Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
Het transferrapport van de topclubs: Standard deed méér dan Moeskroen leeg kopen, maar heeft nog twee 'problemen'
Foto: © photonews

De transferzomer zit erop. De Belgische topclubs hebben stuk voor stuk verrast met enkele straffe transfers. Maar zijn ze nu sterker of zwakker geworden? Wij maakten het rapport op. Bij Standard deden ze ook prima zaken.

Of het een gekke transferzomer is geworden voor de Belgische topclubs? Dat is nog een ferm understatement gebleken. Ook bij Standard hebben de spierballen (en geldbuidels) meer dan gerold, met grote gevolgen.

Dussenne, Vojvoda, Amallah, Boljevic, … Wie denkt dat Standard vooral in België enkele ploegen uit de potentiële rechterkolom (en dan vooral Moeskroen) heeft leeggekocht, heeft toch echt wel maar deels gelijk.

Veel inkomend geld

Standard heeft het goed gezien en de profielen gehaald die moesten worden vervangen, terwijl ze aan uitgaande zijde flink gecasht hebben aan onder meer Luyindama en Marin. Dat geld is ook opnieuw geïnvesteerd, in de toekomst.

De belangrijkste transfer is misschien wel die van Zinho Vanheusden, al heeft hij ondertussen door blessure nog niet kunnen meespelen. Ook Gavory, Oulare, Avenatti en Dragus hebben heel wat geld gekost naar Luikse normen.

Het maakt dat de kern van de Rouches momenteel uitgebalanceerder lijkt dan vorig seizoen. Toch blijven er twee problemen. Het ene: blessures. Naast Vanheusden liggen ook nog onder meer Oulare en Dussenne in de lappenmand. Het is wachten tot iedereen fit is om de échte kracht van Standard te zien.

Het tweede probleem? De wil(skracht). Zeker op verplaatsing loopt het al eens verkeerd doordat sommige spelers met iets minder grinta aan de aftrap lijken te staan. En dat zijn problemen die een transfermercato alleen niet oplossen. Aan Preud’homme om de mayonaise te laten pakken.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s