“Hij is de exponent van het slordige spel van Standard”


Hij is de exponent van het slordige spel van Standard

 

Standard leed afgelopen zondag een pijnlijke nederlaag tegen Anderlecht (1-0). Peter Vandenbempt zag Standard zwak spelen, met Gojko Cimirot als het dieptepunt.

“Vreemd hoe Standard zelfs op bezoek bij het wankelende Anderlecht veel van zijn mogelijkheden verliest”, vertelt hij bij Sport/Voetbalmagazine. “Op Sclessin zijn de Rouches dit seizoen al overrompelend geweest, buitenhuis eigenlijk enkel na de rust op Stayen waar Standard nog makkelijk had moeten winnen.”

“Exponent van een slordig voetballend Standard was Gojko Cimirot. In een goeie dag een nuttige draver en breker die snel omschakelt en behoorlijk zuiver inspeelt. Zondag stapelde hij de balverliezen op, net als Samuel Bastien, die veel minder initiatief nam. Dan is het moeilijk voetballen, ondanks groot overwicht en veel druk in een betere tweede helft.”

Heel wat spelers van Standard bleven in de Lotto Arena onder hun niveau. “Nicolas Gavory speelde zijn minste match en na een hoopgevende wedstrijd tegen Kortrijk, waaiden de voorzetten van Mërgim Vojvoda opnieuw overal naartoe. Met Maxime Lestienne werd de man in vorm uiteraard gemist, maar Mehdi Carcela blijkt vooralsnog beter als invaller en Selim Amallah kende een offday. Renaud Emond leek voor het eerst vermoeid, hij is toe aan een adempauze.”

voetbalprimeur

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s