Klaar voor Europa: Standard gaat ruim winnen in Oostende en zet leidersplaats kracht bij


Aernout Van Lindt Jordan Horwood
Aernout Van Lindt en Jordan Horwood vanuit Oostende
Klaar voor Europa: Standard gaat ruim winnen in Oostende en zet leidersplaats kracht bij
Foto: © photonews

Standard heeft zijn leidersplaats wat extra glans gegeven. Op een kwartiertje waarin het de pedalen even kwijt leek na pakte het uit met een volwassen prestatie bij KV Oostende. Het kan nu rustig kijken naar wat de concurrentie de rest van het weekend doet.

  • Lestienne zet Standard in eerste helft op voorsprong
  • Gelijkmaker Sakala luidt moeilijk kwartier in voor Rouches
  • Bastien, Lestienne en Cimirot zorgen na pauze voor zware cijfers
  • Standard blijft zeker tot na dit weekend leider in JPL

Standard opende de zaterdag in het voetbal in de Jupiler Pro League en kon bij een overwinning op bezoek bij KV Oostende zijn voorsprong op de concurrentie als leider nog wat vergroten. Aan motivatie dus geen gebrek bij de troepen van Preud’homme, waar Carcela en Vojvoda onder meer op de bank zaten.

Twee gezichten

De Kustboys van hun kant moesten dan weer heel wat spelers missen door allerhande blessures. Neto mocht zo in de basis beginnen, terwijl Ndenbe en Sané hun eerste minuten van het seizoen konden maken. Beide teams waren prima aan het seizoen begonnen en dus was het benieuwd uitkijken wat we op ons bord zouden krijgen.

In de eerste helft kregen we een wedstrijd met twee gezichten voor de kiezen. Standard had lange tijd alles onder controle, al stond het plan van de coach van Oostende op zich opnieuw prima. Bastien had Dutoit al een ferme verwittiging gegeven, uiteindelijk kon Lestienne wat later de 0-1 op het bord drukken.

De thuisploeg speelde daarna even ridder of mis en daarbij viel ook snel de gelijkmaker, toen Sakala op knappe wijze een aanval afrondde met een krachtige kopbal. 1-1 was ook meteen de ruststand, al deed Oostende zijn best om door te stomen.

Rouches maken verschil na de pauze

Dat gebeurde echter niet en na een kwartiertje de troepen opnieuw bij elkaar te hebben geschud, kon Standard plots opnieuw alles doen wat ze wilden. Dutoit stond in een schietkraam, al deed hij nog meermaals zijn best de score niet te ferm te doen oplopen.

Via Bastien, Lestienne en Cimirot werd het na de pauze wel elk kwartier een beetje zuurder om slikken: 1-4. Oostende moest zo een bittere pil slikken, terwijl Standard klaar lijkt voor de Europa League en sowieso na dit weekend leider blijft.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s