De weergaloze statistieken van Maxime Lestienne, terug helemaal de oude? “Is nu eenmaal typisch aan het Belgisch voetbal”


Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
De weergaloze statistieken van Maxime Lestienne, terug helemaal de oude? "Is nu eenmaal typisch aan het Belgisch voetbal"
Foto: © photonews

Maxime Lestienne is goed aan zijn seizoen begonnen en wil de komende weken en maanden belangrijk blijven voor Standard. Michel Preud’homme hoopt ondertussen zelfs nog op meer.

Met vijf doelpunten en een assist is Maxime Lestienne heel goed aan het seizoen begonnen. En dan pakte hij nog snel twee keer geel tegen Kortrijk, waardoor hij tegen RSC Anderlecht geschorst was.

Op ‘amper ‘ 419 speelminuten was hij zo al zes keer beslissend voor Standard, ofwel om de 69,8 speelminuten een beslissende actie.

Willen graag hetzelfde doen met Anthony Limbombé

Lestienne zelf wil op hetzelfde elan doorgaan en belangrijk blijven voor de Rouches, Michel Preud’homme is niet verrast: “Zeker niet, we wisten dat hij het kon en we hebben hem gemist op Anderlecht”, aldus de oefenmeester.

Die ook hoopt dat anderen zijn voorbeeld gaan volgen: “We hebben nu opnieuw stilaan de beste Lestienne die we kennen uit het verleden, we willen graag hetzelfde doen met Anthony Limbombé. Hij heeft ook het geduld en het is nu eenmaal typisch voor het Belgisch voetbal geworden: spelers opleiden om ze op hun best te maken of spelers opnieuw op niveau brengen.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s