Standard verdiende géén penalty tegen Antwerp: “VAR moet ref steunen”


Foto: Standard verdiende géén penalty tegen Antwerp:
Foto: © PhotoNews

Twee vermeende strafschoppen beroerden de tongen na Super Sunday. In Brugge kreeg AA Gent geen penalty nadat Brandon Mechele het been van Roman Yaremchuk aantikte, in Antwerpen schoffelde Faris Haroun spits Felipe Avenatti onderuit.

Tim Pots analyseerde voor Het Laatste Nieuws eerder al de fase met Yaremchuk, nu liet hij ook zijn licht schijnen op de penaltyclaim van Standard. Daarvoor had de ex-scheidsrechter opnieuw min of meer dezelfde verklaring in huis. “Haroun raakte zeker de bal niet. Sterker nog: hij tikte Avenatti van achteren aan, maar diens val was niet in verhouding tot het contact”, begon Pots zijn pleidooi.

“Scheidsrechter Lambrechts stond goed opgesteld en catalogeerde de fase als te weinig om een overtreding te fluiten. Dat moet je bij dit soort fases, waar je moeilijk helemáál verkeerd kunt zijn, als videoref steunen. Ook als Lambrecht wel een penalty gegeven had”, klonk het besluit. Al valt dat toch moeilijk te rijmen met het zogenaamde handspel van Nacer Chadli en buitenspel van Ally Samatta ditzelfde weekend.

voetbalnieuws

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s