Wij gaven twee cadeaus, VAR een derde”


ROUCHES VOELEN ZICH BESTOLEN NA NIET-GEFLOTEN PENALTY IN SLOT

Haroun tikt Avenatti aan in de zestien en die gaat neer, maar ref Lambrechts fluit - ook na overleg met de VAR - niet. PlaySports

Haroun tikt Avenatti aan in de zestien en die gaat neer, maar ref Lambrechts fluit – ook na overleg met de VAR – niet. PlaySports
Standard was not amused na de niet-gefloten penalty op Felipe Avenatti in de slotfase. “Wij gaven twee cadeaus, het derde kwam van de VAR”, aldus Michel Preud’homme. “Honderd procent strafschop”, zei Zinho Vanheusden.

“Scandaleux”, foeterde CEO Alexandre Grosjean meteen na de wedstrijd in de catacomben.

Een gevoel dat gedeeld werd door iedereen die de Rouches een warm hart toedraagt. De spelers bekeken de bewuste fase achteraf in de kleedkamer, foto’s en beelden werden druk gedeeld op sociale media. In Luik konden ze vooral niet begrijpen dat de VAR niet ingreep. “Dit was strafschop”, aldus Maxime Lestienne. “(tot de journalisten) Jullie zijn het allemaal toch eens met mij? Je bent niet zeker dat de strafschop uiteindelijk wordt omgezet, maar toch… We konden wel winnen. En dat zou verdiend geweest zijn.”

Ook Zinho Vanheusden reageerde uitgesproken. “Ik stond op twee meter toen het gebeurde”, zei de verdediger. “Dit was voor honderd procent een penalty. Aan Antwerp geeft hij er wel één, aan ons niet. Wie begrijpt dat? We verdienden om te winnen, we verdienden die strafschop. Of ik vind dat we bestolen zijn? (wikt zijn woorden) Hij heeft niet gefloten, dat is ongelukkig. Het is heel jammer dat de VAR niet ingreep.”

Onverdiend

Preud’homme verwoordde het als volgt. “Na de 2-2 gingen beide ploegen voluit voor de zege. Dan valt het derde cadeau (MPH vond dat Standard zijn twee tegendoelpunten weggaf, red.). Niet van ons, wel van de VAR. Het was een duidelijke fout op Avenatti. Ik moet hem nog leren vallen na een fout.”

MPH vond trouwens wel dat de strafschop voor Antwerp “correct” was. Hij loofde nadien ook zijn spelers. “Hun reactie na de 2-0 was perfect. Het was alsof ze aanvoelden dat we het niet verdienden om te verliezen na zo’n prestatie. Het is niet gemakkelijk om hier terug te komen van een 2-0-achterstand.”

Of Standard samen met Antwerp – het was een genietbare pot voetbal – de grote uitdager wordt van Club Brugge, wil Preud’homme niet gezegd hebben. “Omdat je dat nu nog niet weet. Club Brugge is heel sterk, heeft de voorbije jaren iets opgebouwd en zit nu op zijn top.”

hln – digikrant

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s