Standard pakt weer in de extra tijd de zege tegen Cercle Brugge


Foto: Standard pakt weer in de extra tijd de zege tegen Cercle Brugge
Foto: © PhotoNews

Standard heeft het weer geflikt. De Rouches wisten met 2-1 te winnen en die zege werd pas in de 93ste minuut binnengehaald. Cercle Brugge speelde een zeer sterke tweede helft, maar kon dan toch niet stunten op Sclessin.

Standard moest meteen opletten toen Hazard tijd en ruimte kreeg, maar hij trapte wild over. Een eerste waarschuwing. De Rouches begonnen niet overtuigend aan de partij en het tempo lag te laag. Na 13 minuten kreeg Standard zijn eerste grote kans, maar Hubert redde op een poging van Oulare en in de rebound trapte de spits naast.

De Luikenaars namen de partij vanaf dan in handen en na een mooie aanval rondde Amallah knap af: 1-0. De Rouches waren helemaal vertrokken en kregen een zestal kans op 2-0, maar vooral Oulare zijn vizier stond niet scherp. Hubert speelde bovendien een sterke wedstrijd tegen zijn ex-ploeg en zorgde ervoor dat de 1-0 bij de rust op het bord bleef.

Na de pauze was Cercle eindelijk nog eens gevaarlijk toen Peeters knap uithaalde, maar zijn schot werd voor de lijn gered. De Bruggelingen begonnen zo goed aan de tweede helft, maar de Luikenaars waren nadien wakker. Na een mooie solo van Bastien kreeg de middenvelder een enorme kans, maar hij schoot naast.

Standard bleef kansen krijgen, maar het scoort op dit moment niet makkelijk en dan krijgt het het deksel op de neus. Cercle geloofde meer en meer in zichzelf en kreeg ook plots mogelijkheden. Na 74 minuten kwam er geharrewar in de zestien meter en Omolo trapte met een omhaal de 1-1 in doel. Verrassing op Sclessin, dat steeds meer begon te fluiten en het zag ook Gory nog op paal knallen.Wat een vreemde wedstrijd.

Cercle was in de tweede helft de betere ploeg en kreeg toch ook heel wat kansen, maar Bodart stond meermaals pal. In de 93ste minuut sloeg de thuisploeg dan toch nog toe via de ingevallen Avenatti. Cercle droop af na een sterke tweede helft, Luik vierde feest.

Scoreverloop:

1-0 (27′) Selim Amallah

1-1 (74′) Jonathan Omolo

2-1 (93′) Felipe Avenatti

voetbalnieuws

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s