MPH geeft hallucinante reactie op fouten Mpoku en Carcela


Foto: MPH geeft hallucinante reactie op fouten Mpoku en Carcela
Foto: © PhotoNews

Standard heeft zondag een punt behaald op Moeskroen, andermaal na een treffer die in de blessuretijd. Maar na de wedstrijd ging het vooral over de rode kaarten van Paul-José Mpoku en Mehdi Carcela. Beide sterkhouders werden van het veld gestuurd na belachelijke fouten.

Bij Mpoku kon men nog twijfelen aan de intentie, Carcela ging dan weer met gestrekte voet door op het been van Dimitri Mohamed. Op die schandalige ingreep kwam heel wat kritiek, toch nam coach Michel Preud’homme het op voor zijn spelers. “Wie pakt er rood? Het zijn aanvallers. Zij zijn gefrustreerd omdat ze, telkens ze willen omschakelen, worden neergehaald. Pas na tien keer wordt dat bestraft met geel. Als zij dan ietwat onhandig in duel gaan, krijgen ze rood”, werd de trainer geciteerd door Het Laatste Nieuws.

Een vrij hallucinante reactie, wellicht had hij de beelden op dat moment nog niet gezien. Al ging MPH zelfs nog een stapje verder. “Hun frustratie komt door het feit dat hun acties telkens foutief worden afgestopt. Als je in Europa zo twee of drie fouten maakt, krijg je geel. Moeten wij op Belgisch niveau zo trainen? Moet ik het mijn spelers aanleren?”, klonk het.

Mpoku zelf schatte de situatie wel voldoende ernstig in. Via de sociale media bood hij inmiddels zijn excuses aan.

voetbalnieuws

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s