Negenkoppig Standard zorgt voor stunt met puntendeling bij Moeskroen


Foto: Negenkoppig Standard zorgt voor stunt met puntendeling bij Moeskroen
Foto: © PhotoNews

Een negenkoppig Standard heeft voor een kleine stunt gezorgd door in de blessuretijd nog een punt te pakken op het veld van Moeskroen. De thuisploeg leek in de slotfase op weg naar de zege maar gaf deze finaal nog uit handen.

Standard wou vandaag de kloof met leider Club Brugge weer verkleinen tot zes punten, daarvoor was een zege nodig bij Les Hurlus. Michel Preud’homme wijzigde zijn elftal op maar liefst zeven plaatsen: onder meer Carcela, Mpoku en Amallah kwamen aan de aftrap. Bij de thuisploeg koos coach Hollerbach voor exact dezelfde elf spelers als bij de verloren bekerwedstrijd tegen Anderlecht.

Standard drukt snel het gaspedaal in maar staat nadien op de rem

Standard opende sterk op Le Cannonier en na amper zes minuten spelen opende Emond al de score toen hij randje buitenspel oog in oog met Vasic raak trof: 0-1 voor de bezoekers. De Rouches drukten nadien door maar kwamen nog amper tot een kans tegen een onmondige thuisploeg. Pas op het halfuur was Moeskroen een eerste keer gevaarlijk met een lage schuiver van Garcia die doelman Bodart slechts moest oprapen. Tegen de gang van het spel in kwamen Les Hurlus op slag van rust toch nog op gelijke hoogte: Perica wrong zich tussen twee bezoekende verdedigers en trof raak in de korte hoek. Zo was er nog niets beslist bij de rust.

Emond opent al snel de score, Moeskroen stelt op slag van rust gelijk.

Dolle slotfase met schandalige rode kaarten voor bezoekers

Na de pauze schoten de bezoekers zichzelf al snel in de voet toen Mpoku uitpakte met een schandalige overtreding op Van Durmen, rood was een terechte sanctie en zo moest Standard nog bijna een helft met een man minder verder. Tot veel uitgespeelde kansen kwam Moeskroen echter niet maar op tien minuten van het einde verloste Perica de thuisploeg met een knappe plaatsbal binnenkant voet: 2-1. In een dolle slotfase kreeg Carcela nog rood na een even schandalige overtreding op Mohamed. Een gefrustreerd Standard pakte echter alsnog een punt na een doelpunt van Lestienne.

Scoreverloop:

0-1 (6′) Emond, 1-1 (44′) Perica, 2-1 (81′) Perica, 2-2 (90+4′) Lestienne

voetbalnieuws

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s