‘Standard haalt juridische slag thuis en houdt toptalent aan boord’


Foto: 'Standard haalt juridische slag thuis en houdt toptalent aan boord'
Foto: © PhotoNews

Standard zag de voorbije jaren regelmatig zijn toptalenten op jonge leeftijd vertrekken. Bijna werden de Rouches met zo’n nieuw geval geconfronteerd, maar na juridische procedure zijn ze er toch in geslaagd om één van hun grootste talenten alsnog bij de club te houden.

Op 1 oktober tekende de 15-jarige Diego Da Silva Moreira, zoon van gewezen smaakmaker Almani Moreira, plots een contract bij Lierse Kempenzonen. De speler en zijn entourage claimden zich niet langer goed te voelen bij Standard omwille van de grote druk, maar de club legde klacht neer bij de Geschillencommissie. In beroep oordeelde die nu dat de speler geen goede reden had om buiten de transferperiode te vertrekken, waardoor hij dus voorlopig bij Standard moet blijven.

Dat Moreira en zijn entourage eerder al contact hadden met Benfica over een mogelijke transfer, speelde niet in zijn voordeel. Daarna probeerde hij ook nog een transfer naar FC Luik te forceren, alvorens bij Lierse Kempenzonen te tekenen. De Geschillencommissie oordeelde echter dat de speler geen belang heeft bij die transfer, gezien het feit dat hij op een lager niveau gaat spelen én verre verplaatsingen zal moeten maken. Bij Standard zijn ze tevreden. “Diego Da Silva Moreira is een uitzonderlijk talent. We willen hem zo snel mogelijk opnieuw zien spelen voor Standard. Hij is er welkom en het is in zijn belang om geen volledig seizoen van trainingen en matchen te missen”, citeert Belga legal counsel Pierre Locht.

voetbalnieuws

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s