‘Carcela moet extra zware straf vrezen na vreselijke tackle’


Foto: 'Carcela moet extra zware straf vrezen na vreselijke tackle'
Foto: © PhotoNews

Standard zal de Clasico van volgend weekend tegen Anderlecht allicht moeten afwerken zonder twee sterkhouders. Zowel Paul-José Mpoku als Mehdi Carcela pakte zondagmiddag tegen Moeskroen immers op drieste wijze een rode kaart. Vooral de fout van die laatste was behoorlijk schandalig.

De lichtvoetige aanvaller zette immers een tackle in met gestrekt been op de enkels van Dimitri Mohamed, die vervolgens met een draagberrie van het veld gedragen moest worden. Analist Dennis van Wijk was dan ook verbouwereerd door deze ingreep. “Het is een vreselijke fout, ik denk dat Mohamed zwaar geblesseerd is. Dit vind ik heel erg. Dit kan je nooit van zijn leven goed praten”, klonk het bij Play Sports.

Van Wijk hoopt dan ook dat de bond ingrijpt en Carcela nog een zware sanctie er bovenop geeft. “Ik hoop echt van harte, en dat wens ik normaal nooit iemand toe, dat Carcela heel lang geschorst wordt”, aldus de Nederlander.

UPDATE 09/12

Maandag zullen beide fases voor het bondsparket verschijnen en wordt naar alle waarschijnlijkheid een eerste schorsingsvoorstel gedaan. De Rouches kunnen dan wel nog in beroep gaan om het duo eventueel toch te kunnen inzetten tegen Anderlecht. Maar wat Carcela betreft, lijkt de wens van Van Wijk toch ingelost te gaan worden. Zo weet Het Nieuwsblad dat het parket gezien zijn ‘voorgeschiedenis’ een extra zware straf zal eisen. Maandagnamiddag weten we in ieder geval meer.

voetbalnieuws

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s