MPH draait bij na bizarre reactie op uitsluitingen Mpoku en Carcela


Foto: MPH draait bij na bizarre reactie op uitsluitingen Mpoku en Carcela
Foto: © PhotoNews

Standard sleepte zondagmiddag in extremis een punt uit de brand op het veld van Moeskroen en mocht daar nog erg tevreden mee zijn. De Rouches sloten de wedstrijd immers af met negen spelers op het veld. Paul-José Mpoku en Mehdi Carcela kregen immers rood na smerige fouten.

Meteen na de wedstrijd nam coach Michel Preud’homme de twee sterkhouders echter in bescherming. In een redelijk onwaarschijnlijke reactie liet hij zelfs doorschijnen dat zijn spelers het slachtoffer waren. Maar op de persconferentie, en wellicht na het zien van de beelden, moest hij zijn mening toch bijsturen. “Ik denk wel dat het juist was”, gaf de trainer toe bij Het Laatste Nieuws.

Maar desondanks toonde hij toch begrip voor de foutieve ingrepen van Carcela en Mpoku. “Mijn spelers waren gefrustreerd. In elke omschakeling werden ze neergehaald. Pas na de tiende fout kwam daar een gele kaart van. Dat zie je elke week in onze competitie, moet ik het mijn jongens ook zo aanleren? Europees krijg je geel na je tweede fout, wie je ook bent.”

voetbalnieuws

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s