“Preud’homme is te ver gegaan, dit valt niet goed te praten”


Foto:
Foto: © PhotoNews

Standard behaalde zondag een punt op het veld van Moeskroen, maar moest die wedstrijd wel met negen man afsluiten. Paul-José Mpoku en Mehdi Carcela pakten immers elk een rode kaart na gemene overtredingen. Vooral de tackle van die laatste was er zwaar over.

Het was dan ook verbazingwekkend dat coach Michel Preud’homme de fouten probeerde goed te praten en zijn spelers zelfs in een slachtofferrol duwde. Volgens analist Arnar Vidarsson ging de trainer daar zelf mee over de schreef. “Preud’homme moet hier geen calimero spelen. Een goede coach mag zijn spelers beschermen. Maar hier gaat hij gewoon te ver. Dit valt niet goed te praten”, was de IJslander hard bij Extra Time.

MPH zei onder meer dat Mpoku en Carcela gefrustreerd waren dat er telkens kleine maar venijnige foutjes op hun gemaakt werden. “Vanmorgen heb ik de beelden opnieuw bekeken en heb ik alle fouten geteld die gemaakt waren op Standard-spelers. Dat waren er 12 in de eerste helft. Dat Preud’homme zegt dat zijn spelers neergehaald worden en gefrustreerd geraken, is dus zever. Moeskroen speelde niet vuil, maar wel stevig. Dat Moeskroen niet wou voetballen, is geen waar. Preud’homme gaat veel te ver.”

voetbalnieuws

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s