MPH: “Spijtig dat ze ons niet meer erkennen in België”


Foto: MPH:
Foto: © PhotoNews

Standard had donderdagavond een klein mirakel nodig om door te stoten in de Europa League, maar bijna was het zover. Vitoria Guimaraes won immers verrassend op het veld van Frankfurt. Een zege tegen Arsenal was daardoor voldoende voor de Rouches, maar ze gaven een dubbele voorsprong zelf uit handen.

Op voorhand werd bij de Luikenaars weinig rekening gehouden met kwalificatie voor de volgende ronde. Toch kon men achteraf niet anders dan te stellen dat dit een gemiste kans was. “Ik ben teleurgesteld dat we de wedstrijd niet gewonnen hebben, we hebben daar alles aan gedaan. Maar we wisten dat we bij een gelijkspel in Frankfurt zelf drie keer moesten scoren en daarom zijn we ook doorgegaan bij de 2-0. Als we vroeger wisten dat Guimaraes op voorsprong was gekomen, hadden we andere maatregelen genomen”, klonk het bij Sporza.

Een grote gemiste kans dus, al kunnen we niet stellen dat de campagne van de Rouches helemaal een teleurstelling was. “Vorig seizoen gaan we eruit met 10 punten, dit jaar met 8 stuks. We speelden ook tegen twee sterke ploegen en in drie van die vier wedstrijden hebben we onze job gedaan. Dat is positief. Maar het is spijtig dat het mirakel vanavond niet gebeurd is.”

Standard oogstte in ieder geval lof van Freddie Ljunberg, interim-coach bij Arsenal. “Dat was toch een grote speler. Mijn spelers hebben dat ook gelezen en zeiden: ‘zie je wel coach, in het buitenland zien ze dat we goed voetbal brengen’. Spijtig dat ze dat niet meer erkennen in België”, aldus MPH.

voetbalnieuws

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s