Standard geeft dubbele bonus en kwalificatie uit handen tegen Arsenal


Foto: Standard geeft dubbele bonus en kwalificatie uit handen tegen Arsenal
Foto: © PhotoNews

Na een dolle tweede helft heeft Standard zijn Europa League avontuur afgesloten met een gelijkspel in eigen huis tegen Arsenal. De thuisploeg leek lange tijd op weg naar een knappe stunt maar gaf finaal nog een dubbele bonus uit handen. Een zuur punt voor de Rouches aangezien Frankfurt verloor in eigen huis van Vitoria.

Standard vocht vandaag voor zijn laatste kans in de Europa League. De Rouches hadden een thuiszege nodig tegen Arsenal en moesten tegelijkertijd hopen op puntenverlies van Frankfurt. Michel Preud’homme liet zijn twee ‘rode duivels’, Mpoku en Carcela, gewoon starten na hun uitsluiting vorig weekend. Bij de Engelse traditieploeg speelde grotendeels het tweede garnituur.

B-garnituur van Arsenal mist efficiëntie

De Engelse grootmacht begon het beste op Sclessin en na een klein kwartier spelen redde Bodart de thuisploeg met een knappe beenveeg op het gekruiste schot van Smith Rowe. Standard voetbalde bij momenten goed mee maar ontsnapte op het halfuur een tweede keer toen Saka vanuit een schuine hoek op Bodart schoot, een tweede uitstekende redding van de thuisdoelman.  De ploeg van Michel Preud’homme stelde daar voorlopig enkel wat gekraakte schoten van Emond en Carcela tegenover. Op slag van rust was de doelman van Standard nogmaals de held van dienst met dubbele reddingen op schoten van Nelson en Saka. Halfweg leek er geen Europese lente in te zitten voor de Rouches gezien de voorsprong van Frankfurt bij de rust (2-1).

Bodart is voorlopig de beste thuisspeler met enkele fraaie reddingen.

Engelse klasse flitsen wissen dubbele bonus van Standard uit

De thuisploeg begon gedreven aan de tweede helft en Bastien maakte er met een afgeweken schot al snel 1-0 van, plots was er terug hoop voor de Rouches. De thuisploeg had nadien het meeste balbezit maar kon daar te weinig kansen aan koppelen. Aan de overzijde was Arsenal een pak minder sterk dan voor de pauze, Bodart bleef lange tijd werkloos in de tweede helft. Op ruim twintig minuten van het einde kwam de thuisploeg zowaar op een dubbele voorsprong toen Amallah zich knap vrij kapte en nadien (opnieuw) met een afgeweken schot de 2-0 op het bord plaatste. De bezoekers reageerden nu toch en na een prima voorzet van Saka, kopte Lacazette de 2-1 in doel. Arsenal was plots helemaal ‘on fire’ en nog geen twee minuten later slalomde Saka zelf door de thuisverdediging en met een knap geplaatst schot zette hij de 2-2 op het bord. Uiteindelijk werd het zo een gelijkspel op Sclessin, een enorm zuur resultaat na het verlies van Frankfurt in eigen huis tegen Vitoria.

Scoreverloop:

1-0 (47′) Bastien, 2-0 (70′) Amallah, 2-1 (79′) Lacazette, 2-2 (82′) Saka

voetbalnieuws

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s