Strafvermindering maar géén Anderlecht voor Mpoku


Foto: Strafvermindering maar géén Anderlecht voor Mpoku
Foto: © PhotoNews

Standard zal het de komende weken in principe moeten stellen zonder Mehdi Carcela en Paul-José Mpoku. De twee offensieve middenvelders pakten afgelopen weekend in Moeskroen een rode kaart en werden daarvoor stevig geschorst. Carcela moet drie wedstrijden vanaf de kant toekijken, Mpoku kreeg een schorsing van vier speeldagen, waarvan twee effectief.

Terwijl Carcela zijn straf al aanvaard heeft, hoopt Standard echter om in de komende toppers tegen Anderlecht en Antwerp alsnog op Mpoku te kunnen rekenen. De club laat op zijn website weten dat het in beroep gaat tegen de sanctie die de Congolees opgelegd gekregen heeft.

Door het beroep verschijnen Standard en Mpoku vrijdag opnieuw voor de Geschillencommissie. Die had in eerste aanleg beslist om de vraag van het Bondsparket om de speler voor drie speeldagen te schorsen om te zetten in twee matchen plus twee speeldagen met uitstel.

UPDATE 13/12

De beroepsprocedure heeft dan toch ietwat geholpen voor Standard. Vrijdagnamiddag maakte de Geschillencommissie bekend dat de strafmaat werd teruggeschroefd naar twee speeldagen, waarvan één voorwaardelijk. Concreet moet hij dus één wedstrijd aan de kant blijven, wanneer hij voor 12 december 2020 opnieuw in de fout gaat komt daar nog een speeldag bij. In ieder geval zal hij er zondag in de ‘Clasico’ tegen Anderlecht dus niet bij zijn, in de beker tegen Antwerp is hij wel van de partij.

voetbalnieuws

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s