Preud’homme wil zijn spelers nog één ding aanleren en kent belang van Anderlecht: “Niet bezig met hun situatie, maar willen wel profiteren”


Johan Walckiers
Johan Walckiers

Michel Preud’homme wil zijn spelers nog leren hoe ze in blok moeten verdedigen

Preud'homme wil zijn spelers nog één ding aanleren en kent belang van Anderlecht: "Niet bezig met hun situatie, maar willen wel profiteren"
Foto: © photonews

Standard begint stilaan wel naar de hand van Michel Preud’homme te spelen. Er zijn duidelijke aanvallende patronen en op het middenveld is er een evenwicht gevonden. Toch heeft de coach nog veel werk vooraleer hij de kroon op het werk kan zetten. En dat beseft hij zelf ook.

Preud’homme heeft er veel tijd, zweet en geduld al ingestoken om de grinta van Standard ook te vertalen naar tactische discipline. Cimirot en Bastien zijn intussen steunpilaren geworden voor de verdediging. Mpoku weet waar zijn ploegmaats gaan lopen als hij aan de bal komt en Carcela of Lestienne krijgen meestal een vrije rol.

Maar Preud’homme wil er nog meer in pompen. Waarschijnlijk gaat hij tijdens de wintermercato ook op zoek naar een nieuwe rechtsachter, want Collins Fai valt een beetje te veel door de mand als het gaat om tactische richtlijnen op te volgen. MPH beseft dat zijn ploeg heel aanvallend is ingesteld, maar geen match defensief kan doodmaken.

Arsenal was daar slechts het zoveelste voorbeeld van. “De enige wedstrijd waarin we echt door de mand gevallen zijn, was in Arsenal”, gaf Preud’homme mee. “We hebben een ploeg die altijd offensief wil spelen. Maar als je naar zulke ploegen gaat, moet je ook achteruit kunnen kruipen. In blok spelen en niks doorlaten.”

Daar wringt dus het schoentje nog bij Standard, dat nog een rol van betekenis wil spelen in de strijd om de top drie. Zondag komt Anderlecht en dat is voor de fans de match van het jaar. Zij willen paars-wit liefst zo diep mogelijk in de put duwen.

Slot op de deur

“Wij zijn er niet mee bezig wat er bij andere clubs gebeurt. Twaalf punten voor? Tja, we moeten ervan proberen profiteren. We kennen het belang van een Standard-Anderlecht in het Belgische voetballandschap en voor onze supporters. We willen ze uiteraard plezier laten beleven.”

Met een slot op de deur als de Rouches op voorsprong komen? Daar gaat Preud’homme de komende dagen en weken in ieder geval de nadruk op leggen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s