Standard zwaar bestraft voor Europees wangedrag


Foto: Standard zwaar bestraft voor Europees wangedrag
Foto: © PhotoNews

In een zware groep met twee van de vier halvefinalisten van vorig jaar wist Standard zich dapper te verweren, maar uiteindelijk is het verhaal in de Europa League voor de Rouches nog voor de winter definitief voorbij. Dat betekent echter niet dat de UEFA de Luikenaars uit het oog verliest.

De Europese voetbalbond legde Standard vrijdag namelijk een zware sanctie op voor het gedrag van hun supporters doorheen het toernooi. Zo werden er in de thuismatch tegen Eintracht Frankfurt objecten op het veld gegooid en betrad ook een fan het terrein. Op bezoek bij Vitoria Guimaraes werd dan weer andermaal pyrotechnisch materiaal gebruikt, met een uitgestelde aftrap omwille van de bijhorende rookgordijnen als gevolg.

Dat de UEFA niet kan lachen met zulke zaken werd nog maar eens onderstreept, want in totaal moeten de Rouches nu maar liefst 70.000 euro boete betalen. Standard krijgt daarnaast met uitstel één Europese verplaatsing zonder supporters opgelegd. “Het wordt hoog tijd dat alle fans, of de mensen die zich zo voordoen, begrijpen dat deze buitensporigheden ontoelaatbaar zijn”, reageerde de club bij Het Nieuwsblad dan ook vernietigend ten opzichte van de eigen aanhang.

voetbalnieuws

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s