“Anderlecht is op alle vlakken afgetroefd, maar ze hebben toch een punt”


Anderlecht is op alle vlakken afgetroefd, maar ze hebben toch een punt

Standard en Anderlecht speelden zondagmiddag 1-1 gelijk. Ludo Vandewalle van Het Nieuwsblad vindt dat gevleid voor Anderlecht. Ze werden afgetroefd, aldus de chef sport.

“De stand doet misschien anders vermoeden, maar Standard heeft paars-wit op alle vlakken overtroefd”, klinkt het scherp. “Technisch, tactisch en qua wedstrijdmentaliteit. Alleen op het vlak van kansen afmaken niet. En zo pakt Anderlecht een puntje mee. De Rouches en alles wat met hen te maken heeft, moet er gek van worden.”

Vandewalle denkt niet dat dit een ommekeer wordt. “Anderlecht is niet uit het dal. Dit punt was niet verdiend. Het kan hoogstens wat moed geven. Anderlecht stal een punt maar Standard heeft het helemaal zelf verbrod. Het kreeg kansen om met 5-1 te winnen maar wrong die – op eentje na – met een zelden geziene hardnekkigheid de nek om.”

“Anderlecht bleef overeind dank zij de dramatisch afwerkende Rouches en een andermaal uitstekende Van Crombrugge. Cobbaut gooide zijn hoofd er overal voor. De meest atypische Kompany-speler was de beste veldspeler bij paars-wit. Eigenlijk zegt dat ook genoeg. Donderdag in de belangrijkste match van het seizoen – de kwartfinale in de beker tegen Club Brugge – zal het toch beter moeten.”

voetbalprimeur

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s