Moest Standard een penalty krijgen tegen Anderlecht?


Foto: Moest Standard een penalty krijgen tegen Anderlecht?
Foto: © PhotoNews

RSC Anderlecht boekte zondagmiddag een felbevochten punt op het veld van Standard. Met andermaal een piepjonge ploeg én lange tijd met tien man tussen de lijnen, knokten de Brusselaars zich naar een belangrijk 1-1-gelijkspel. Al had die score er ook anders kunnen uitzien.

In het slot van de wedstrijd probeerden de Rouches hun numerieke overwicht om te zetten in een zege, maar de thuisploeg liet verschillende kansen liggen. Bovendien was er ook nog een discutabele fase in het slot. Na een afgeweken voorzet snoepte Maxime Lestienne de bal van onder de neus van Hendrik Van Crombrugge weg en vervolgens liet de aanvaller van Standard zich redelijk theatraal vallen. Hij werd dan ook snel bestraft met een gele kaart wegens schwalbe.

Maar uit de herhaling bleek dat Lestienne wel degelijk eerst aan de bal was én geraakt werd door Van Crombrugge. Dat gaf die laatste achteraf ook toe. “Ik denk niet dat het een schwalbe was, maar ook geen fout. Lestienne komt gewoon vinniger tussen, maar het is niet zo dat ik hem tegen de grond werkte”, zei de doelman bij Play Sports.

De VAR besloot echter niet om tussen te komen en volgens analist Hein Vanhaezebrouck was dat ook terecht. Al vond hij de gele kaart eveneens overdreven. “Lestienne heeft zijn reputatie hier natuurlijk tegen. Hij heeft dit in het verleden al vaak gedaan en dan krijg je dit soort situaties. Van Crombrugge raakt hem wel hoor met de schouder. Maar voor mij ook onvoldoende om hier strafschop voor te fluiten.”

voetbalnieuws

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s