Vandenbempt geeft details over knokpartij voor Standard-Anderlecht


Foto: Vandenbempt geeft details over knokpartij voor Standard-Anderlecht
Foto: © PhotoNews

Standard en Anderlecht zorgden zondag voor een intense en bij momenten bitse topper (1-1), maar voor de wedstrijd liep het even helemaal fout. Op één van de parkings op Sclessin maakten enkele hooligans van Paars-Wit immers amok. De politie moest zelfs het waterkanon inschakelen om de orde te doen wederkeren.

Uiteindelijk zouden zo’n acht personen gewond geraakt zijn, waaronder enkele agenten. Eén man werd ook opgepakt. Bij Sporza kwam radiocommentator Peter Vandenbempt met meer uitleg over de incidenten. “De bussen met Anderlecht-supporters, als we die nog zo mogen noemen, zaten vast in de file. Enkele heethoofden hebben hun eigen buschauffeur verplicht om de bus open te doen. Ze zijn van de bus gestapt, wat niet mag, want ze moeten in colonne blijven zitten tot op een afgesloten parking. Maar ze zijn op straat getrokken en hebben daar enkele mensen in elkaar getimmerd.”

En blijkbaar kwam het ook onderling tot incidenten tussen de aanhangers van Paars-Wit. Vandenbempt is dan ook bijzonder hard voor de betrokkenen. “Het is werkelijk beneden alle peil. Er was ook onenigheid tussen de Anderlecht-supporters onderling. Het hoort er niet bij. Het lijkt werkelijk nergens naar.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s