Knappe comeback tegen Standard zorgt voor halve finale van Antwerp in Croky Cup


Knappe comeback tegen Standard zorgt voor halve finale van Antwerp in Croky Cup

 

Antwerp heeft zich gekwalificeerd voor de halve finales van de Croky Cup. Het kwam op een 1-0 achterstand tegen Standard, maar wist dat nog om te zetten in 1-3 winst.

n leuk openingskwartier zorgde voor veel sfeer, viriel spel en ook enkele kansen aan beide zijden. We kregen twee ploegen die in de ene confrontatie vol voor de overwinning gingen. Uiteindelijk kregen we ook een doelpunt te zien. Maxime Lestienne opende de score na achttien minuten voetballen.

Antwerp dus aan zet. De reactie liet ook niet lang op zich wachten. Lamkel Zé raakte de paal, Standard kwam met de schrik vrij. We kregen nog veel viriel spel, maar geen van beide ploegen slaagde er nog in om echt goed voetbal te brengen op het bijzonder slechte veld van de Rouches.

Een nieuwwe helft, nieuwe kansen voor Antwerp en Standard om voor spektakel te zorgen. Dat kwam er voor het eerst via Standard, dat via Duje Cop wist te scoren. Lang bleef die treffer niet staan. Na een ingreep van de VAR werd het terecht afgekeurd wegens buitenspel.

Comeback
Antwerp ging vol op zoek naar die overwinning en trok in de aanval. Manuel Benson werd weer van stal gehaald en moest voor meer aanvallende impulsen zorgen. Antwerp werd er uiteindelijk ook voor beloond. In minuut 64 kwam het op gelijke hoogte na een kopbaldoelpunt van Ritchie De Laet.

Standard werd helemaal naar achteren gedrukt en kwam er niet meer onderuit. Een schitterend schot van Benson verschalkte niet veel later Arnaud Bodart. De zet van Bölöni pakte bijzonder goed uit, zo blijkt.

Standard zocht naar de gelijkmaker, Antwerp probeerde de wedstrijd dood te maken. Dat deed het zeven minuten voor tijd ook na een volley-goal van Dieumerci Mbokani. 1-3 de eindstand, Antwerp richting de halve finales.

voetbalprimeur

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s