‘Kopzorgen Preud’homme nemen zienderogen toe’


Foto: 'Kopzorgen Preud'homme nemen zienderogen toe'
Foto: © PhotoNews

Standard beleeft niet meteen zijn meest gelukkige week. Eerst werd het uitgeschakeld in de Europa League nadat het tegen Arsenal een dubbele voorsprong nog weggaf, daarna raakt het in de clasico tegen het kwakkelende Anderlecht niet verder dan een gelijkspel en woensdag volgde nog eens een uitschakeling in de beker tegen Antwerp. Bovendien kampt Michel Preud’homme met de nodige blessurezorgen.

Hij moest het al zien te stellen zonder de geschorste Carcela, terwijl spelers als Oulare, Emond, Bokadi en Bastien in de lappenmand liggen. En na de match tegen Antwerp zat Preud’homme met nog twee extra zorgenkinderen opgezadeld. Nog voor rust moest Selim Amallah immers gewisseld worden en La Dernière Heure weet dat de middenvelder mogelijk zijn enkel verstuikt heeft. Voor de match op Waasland-Beveren van zaterdag was hij sowieso al geschorst, maar ook de topper tegen AA Gent van 26 december komt in gevaar.

Daarnaast is het ook afwachten of Zinho Vanheusden komend weekend fit raakt. De jonge verdediger was al een tijdje op de sukkel met de hamstrings en mankte woensdagavond opnieuw bij het verlaten van de kleedkamer. Ook achter zijn naam staat zo een vraagteken.

UPDATE 18u36

De blessurezorgen bij Standard in aanloop naar de verplaatsing op de Freethiel worden steeds groter. La Dernière Heure bevestigt immers dat de kans erg klein is dat Vanheusden fit geraakt. En dus valt het te hopen dat Kostas Laifis tijdig hersteld is van zijn ziekte. Zo niet, blijft met Dimitri Lavalée slechts één inzetbare verdediger over. Preud’homme mag zijn tactische flexibiliteit dus gaan tonen.

voetbalnieuws

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s