Wangedrag naast de lijn kan Preud’homme duur te staan komen


Foto: Wangedrag naast de lijn kan Preud'homme duur te staan komen
Foto: © PhotoNews

Standard heeft een pikzwarte decembermaand achter de rug. De Rouches sneuvelden zowel in Europa als in de Croky Cup en in de competitie werd enkel (nipt) van hekkensluiter Cercle Brugge gewonnen. De Luikenaars zijn daardoor teruggezakt tot een vijfde plaats in het klassement.

En dat zorgt uiteraard voor de nodige frustraties binnen de club, niet in het minst bij hoofdcoach en bestuurslid Michel Preud’homme. Ook donderdagavond tegen AA Gent ging de trainer weer over de rooie. Na een vermeende handsbal van Jonathan David, claimden de Rouches een stafschop. Volgens de nieuwe regelgeving was het nochtans géén hands, maar daar had MPH het niet op begrepen. De ex-doelman ging naast de lijn wild tekeer en met zijn armbewegingen raakte hij vierde ref Wim Smet bijna vol in het aangezicht.

Scheidsrechter Bram Van Driessche kon dan ook niet anders dan Preud’homme geel te geven. En daardoor moet hij nu wel flink gaan oppassen. Het was immers alweer de vierde keer dit seizoen dat MPH een geel karton onder de neus kreeg geschoven. De volgende keer is hij geschorst en moet hij minstens één speeldag in de tribune plaatsnemen. De coach zal dus de resterende wedstrijden dit seizoen zonder gele kaart moeten afwerken, of hem dat zal lukken durven we echter ten zeerste betwijfelen …

voetbalnieuws

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s