Dussenne staat op bij Standard na zware blessure: “Ik begon te huilen”


Dussenne staat op bij Standard na zware blessure: Ik begon te huilen

Eén van de grootste pechvogels van de voorbije maanden was ongetwijfeld Noë Dussenne. De verdediger trok vorige zomer naar Standard, maar viel meteen uit met een kruisbandblessure. De verdediger reisde zaterdag mee af naar Spanje en zet zijn revalidatie daar voort.

“Ik had enorm veel pijn, zoiets had ik niet eerder gevoeld”, deed Dussenne zijn verhaal aan Het Laatste Nieuws. “Ik wist meteen dat het erg was. Ook al kon ik een paar minuten later opnieuw stappen. Toen de dokter later bevestigde dat ik mijn kruisbanden gescheurd had… ”

“Ik zat in de auto en het leek alsof ik een klap in mijn gezicht kreeg. Ik dacht: ‘Waarom ik? Ik kom net toe, ben nog niet geïnstalleerd, speelde slechts één wedstrijd.’ Ik belde mijn vader en begon te huilen. Hij wist ook niet wat te zeggen. Tot mijn blessure was ik nog nooit geopereerd.”

“De eerste weken waren het moeilijkst. Je durft je voet niet meer op de grond zetten, je been wordt dunner, je hebt niets meer. Dan zeg je wel eens tegen jezelf dat het heel moeilijk zal worden. Maar ik heb de pagina uiteindelijk vrij snel kunnen omslaan. Ik kijk niet meer achteruit én ik denk positief. Dat is mijn filosofie.”

Vertrouwen
Hoewel zijn blessure een streep door de rekening was van Standard, hebben ze tot op vandaag nog geen nieuwe verdediger gehaald.  “Ik zie dat als een teken van vertrouwen. Het deed plezier. Weet je: ik had niet verwacht dat de voorzitter of Alexandre Grosjean (de CEO, red.) me zouden bellen na mijn blessure. Ze deden dat toch.”

“Later vroegen ze geregeld hoe het met me ging. Zoiets biedt steun, laat zien dat ze willen dat ik snel zou terugkomen. Ik heb dat bij geen enkele andere club meegemaakt. Soit, nu is het aan mij om de komende maanden mijn niveau terug te vinden”, besloot Dussenne.

voetbalprimeur

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s